QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Další nehoda na Rallye Šumava! Navigátorka české posádky zemřela v nemocnici

20.04.2024 15:20     20.04.2024 16:39

Už druhá nehoda se stala na právě probíhajícím automobilovém závodě Rallye Šumava Klatovy. I tentokrát musel zasahovat vrtulník. Žena ale bohužel po převozu v nemocnici zemřela. 

Vrtulník

V pátek došlo k vážné nehodě na rallye, při které se zranila rakouská posádka. Více jsme psali ZDE.

V sobotu po poledni se stala další vážná nehoda. "Dnes v půl 1 bohužel na Rallye Šumava došlo v rámci rychlostní zkoušky k další dopravní nehodě. U obce Strážov český řidič narozený v roce 1979 s vozidlem Subaru Impreza z dosud přesně nezjištěných příčin vylétl s vozidlem mimo trať do pole, kde s ním havaroval," uvedl mluvčí policie Ondřej Hodan. 

Vážně zraněná je tentokrát navigátorka. "Ve voze s ním jako spolujezdkyně jela žena ročník narození 1983. Alkohol byl u řidiče vyloučen dechovou zkouškou, ale byl u něj nařízen i odběr krve v nemocnici. Dále se nehodou budou zabývat kriminalisté z územního odboru Klatovy," doplnil k nehodě mluvčí policie.

"Žena utrpěla velmi vážná zranění, v bezvědomí se zajištěnými dýchacími cestami po resuscitaci, byla transportována cestou LZS na Emergency FN Plzeň Lochotín," uvedla mluvčí záchranné služby.

Jak uvedli pořadatelé rallye, jednalo se o posádku číslo 55. "Při prvním průjezdu RZ1 Janovická došlo k nehodě posádky startovní číslo 55. Ke zraněnému členu posádky byla přivolána záchranná služba a následná přeprava vrtulníkem do nemocnice. Chtěli bychom apelovat na všechny diváky u tratí, aby důsledně dodržovali všechny pokyny pořadatelů. Podmínky na rychlostních zkouškách jsou obtížné," uvedli pořadatelé závodu.

AKTUALIZACE:

"Žena bohužel i přes veškerou snahu lékařů svým zraněním v nemocnici podlehla," uvedl mluvčí policie.

foto: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24