QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Hřensku se zranil dobrovolný hasič z Plzeňského kraje

01.08.2022 14:46

Naštěstí zranění není vážné. V Hřensku aktuálně zasahuje 22 jednotek hasičů z Plzeňského kraje. Z toho 9 jednotek dobrovolných a 13 jednotek profesionálních hasičů.

HZSPK v Hřensku_HZSPK (36)

„V tuto chvíli je na místě zásahu z Plzeňského kraje 9 dobrovolných jednotek o 27 členech a 13 jednotek profesionálních o 33 příslušnících,“ uvedl Petr Poncar, mluvčí hasičů. Jedná se konkrétně o jednotky HZS z územních odborů: Plzeň, Tachov, Rokycany, Domažlice, Klatovy a jednotky SDH: Nýřany, Horšovský Týn, Bílá Hora, Domažlice, Sušice, Planá, Klatovy – Luby, Folmava, Volšovy.

První odřad z Plzeňského kraje vyjel 26. července. „Hlavní činností našeho odřadu bylo od 26. do 30. července rozvinutí cca 4 km dopravního a útočného vedení, kyvadlová doprava vody cisternami, zprůchodnění cesty od popadaných stromů za pomocí motorových pil v délce 1,5 km k novému ohnisku požáru a hasební práce ve velmi složitém terénu,“ popsal činnost hasičů Petr Poncar.

V Hřensku se zranil jeden z dobrovolných hasičů. „Bohužel došlo i k jednomu zranění dobrovolného hasiče z JSDH Bílá Hora. Mělo by jít o tržnou ránu na stehně, nicméně nejde o příliš závažné zranění a my mu přejeme brzké zotavení,“ upřesnil zranění hasiče Petr Poncar.

Aktuálně na místo požáru vyráží další hasiči. „V pondělí 1. srpna ve tři hodiny ráno následoval již pátý segment našeho odřadu složený ze dvou cisteren ze stanice Plasy a jednotky SDH Planá. K nim se připojily JSDH Folmava. Ve 12 hodin odjel další turnus hasičů, kteří na místě zásahu vystřídají své kolegy,“ uvedl nejnovější informace mluvčí hasičů.

O zásahu hasičů Plzeňského kraje v Hřensku informujeme. Fotogalerii ze zásahu naleznete zde.

Foto HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24