QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Janovicích probíhá až do neděle technopárty, policisté jsou v pohotovosti

06.08.2021 15:12

V Janovicích nad Úhlavou nad Klatovsku se koná až do neděle technopárty. Starosta informoval občany, že se jedná o akci na soukromém pozemku. V pohotovosti jsou i policisté.

techno3

Technopárty se koná od 6. do 8. srpna 2021, jde o festival elektronické hudby v lokalitě u Janovic nad Úhlavou, v bývalém vojenském prostoru pod hradem Klenová. Podle starosty města se jedná o soukromý pozemek. "Chci vás ujistit, že s touto akcí nemá město nic společného. Organizátoři akce si pronajali pozemky v bývalém vojenském prostoru od soukromého vlastníka," uvádí starosta města Janovice nad Úhlavou Michal Linhart v oficiální zprávě pro občany.

Akci organizátor připravil podle policie na soukromém pozemku se souhlasem vlastníka a konání bylo oznámeno místnímu městskému úřadu. "O nadcházejícím víkendu je v Janovicích nad Úhlavou ohlášen festival hudby. Policisté budou situaci monitorovat a dohlížet na dodržování veřejného pořádku," potvrdila mluvčí policie Dana Ladmanová s tím, že policisté v souvisloti s touto akcí přijali bezpečnostní opatření, při kterém se zaměří na zajištění klidu a veřejného pořádku.

"Po celou dobu akce budou policisté místo monitorovat i dohlížet na dodržování pravidel silničního provozu před, během a samozřejmě i po jejím skončení. Zástupci policie jsou ve styku s dotčenými subjekty včetně samosprávy. Současně upozorňujeme řidiče motorových vozidel i chodce, aby dbali pokynů policistů," upřesňuje mluvčí policie Dana Ladmanová.

Starosta varoval občany také před hlukem. "Vzhledem k tomu, že jsou očekávány tisíce návštěvníků, zažijeme zřejmě nepříjemně hlučný víkend. Město projednalo veškeré možnosti s Policií ČR, bohužel proti této akci se nelze bránit žádnými prostředky," uvádí dále starosta Michal Linhart.

ilustrační foto

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24