V Klatovech pokračuje obnova sídliště. Novinek se dočkají hlavně řidiči - FOTKY

31.01.2020 11:27

Největší investiční akcí v Klatovech bude letos další etapa obnovy panelového sídliště Pod Hůrkou. Co všechno se chystá? Podívejte se na aktuální snímky a vizualizace.

RPS_7.etapa1
RPS_7.etapa1RPS_7.etapaRPS_1.etapaRPS_1.etapa_1.castRPS_1.etapa_2.cast1RPS_2.etapaRPS_2.etapa1RPS_2.etapa2

Klatovské sídliště Pod Hůrkou letos opět o něco prokoukne. Město letos zahájí sedmou etapu úprav, která přinese změny především v oblasti dopravy. Mimo jiné zde vznikne nový kruhový objezd na křižovatce Podhůrecké a Cibulkovy ulice.

"Podstatou této etapy je dokončení rekonstrukce Podhůrecké ulice, kterou jsme započali v roce 2019, a to od Nádražní ulice po mateřskou školku. Vybudována bude i retenční nádrž na dešťovou vodu, vzniknou nová parkovací místa, přechody budou nasvíceny,“ sděluje místostarosta Klatov Václav Chroust s tím, že celkové náklady na tuto etapu přesáhnou 33 milionů korun.

Dalších 11,5 milionu korun letos město investuje ještě do druhé etapy obnovy sídliště, a to v okolí Prusíkovy a Krátké ulice směrem k Podhůrecké ulici. "Na komunikace a parkovací plochy vynaložíme 8,9 milionu korun, na veřejné osvětlení 1,4 milionu korun. Číslování etap regenerace je malinko matoucí, čísla neoznačují chronologický postup prací, ale půdorysné rozvržení prostoru,“ vysvětluje Václav Chroust.

FOTO a VIZUALIZACE: město Klatovy

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24