QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V kraji má ukončené očkování téměř 53 tisíc lidí. Spouští se registrace 50+

04.05.2021 14:53

Systém k očkování proti nemoci covid-19 bude od středy spuštěn pro registraci osob nad 50 let. V kraji má ukončeno očkování téměř 53 tisíc osob, centrum ve Skvrňanech ale jede jen z poloviny.

063A2207

Zatím se mohli k registraci hlásit jen lidé starší 60 let a také osoby z vybraných prioritních skupin. Registrace osob nad 50 let je možná od středy 5. května. K očkování je možné se objednat prostřednictvím Centrálního rezervačního systému Ministerstva zdravotnictví ČR. Registrovat se můžete zde.

V Plzeňském kraji je celkem 19 očkovacích míst. Na některých místech je ale větší poptávka. Je dobré si vybrat místa dle aktuální obsazenosti. Počet zaregistrovaných na jednotlivých místech najdete v následující aktualizované tabulce.

Aktuality k očkování v regionu včetně obsazenosti míst najdete také stránkách Plzeňského kraje - zde.

Celkem je v Plzeňském kraji vyočkováno 179 098 dávek. "Druhou dávkou má ukončené očkování 52 855 osob. V kategorii 70+, čili 70 a 80+, má ukončené očkování celkem 29 662 osob. Ve všech našich centrech, kterých je v tuto chvíli 19 v Plzeňském kraji, se očkuje pouze vakcínami Moderna a Comirnaty. Vakcína AstraZeneca a Janssen jsou pouze u praktických lékařů, kteří je dostávají od vysoutěženého distributora mimo kraj," uvedla Eva Mertlová, tisková mluvčí Plzeňského kraje.

Kraj zřídil k očkování velkokapacitní centrum ve Skvrňanech, funguje ale z poloviny. "Velkokapacitní centrum je na Skvrňanech ve společenském sále SOU elektrotechnického, očkuje se od tohoto týdne denně tedy pondělí až neděle. Ale vzhledem k dodávkám vakcín je vytíženost zhruba 600 lidí denně. Přičemž kapacita centra je na 1200 lidí denně, proto lze říci, že funguje v polovičním vytížení," řekla QAPu dále Eva Mertlová.

Ilustrační foto

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24