QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

25.04.2024 11:29

V krají platí výstraha! Meteorologové varují kvůli vzniku požárů

20.04.2019 12:09

Český hydrometeorologický ústav varuje kvůli hrozbě vzniku požárů. Ty zaměstnávají hasiče v kraji v poslední době ve velkém. Výstraha platí do odvolání.

2

Letošní Velikonoce si užíváme sice ve stylu krásného jarního počasí, situaci ale komplikuje sucho. český hydrometeorologický ústav vydal výstrahu kvůli nebezpečí vzniku požárů.

"Slunečné a suché počasí s nedostatkem srážek bude pokračovat a v důsledku toho bude postupně narůstat nebezpečí vzniku požárů. Přechodně výraznější nárůst nebezpečí vzniku a šíření požárů očekáváme ve spojitosti s čerstvým jihovýchodním větrem, který bude vát v úterý," infomorval Český hydrometeorologický ústav.

Výstraha kvůli nebezpečí vzniku požárů platí v Plzeňském kraji od sobotního dopoledne do odvolání. "V důsledku sucha hrozí nebezpečí vzniku požárů a následných škod. V přírodě a zejména v lesích nerozdělávat oheň, nevypalovat trávu, neodhazovat cigaretové nedopalky na zem, nepoužívat přenosné vařiče a jiné zdroje otevřeného ohně. Řídit se místními vyhláškami a zákazy, které k suchu a nebezpečí požárů mohou být vydány," upozorňují meteorologové.

Požáry v lesích a nejrůnější přírodních porostů zaměstnávaly hasiče v regionu ve velkém už v posledních týdnech.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24