QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V krajských nemocnicích začnou sloužit kontejnery pro odběr vzorků - FOTKY

17.03.2020 7:47     17.03.2020 20:05

Hasiči v noci složili mobilní buňky v nemocnicích v Rokycanech a Klatovech. Stanoviště už vzniká i ve Stodské nemocnici. Součástí odběrových míst jsou také průjezdní stany. 

4
44123456123123

V areálech nemocnic vznikají místa, kde bude probíhat odběr vzorků v souvislosti s hrozbou koronaviru. Během noci na úterý 17. března byli v akci hasiči, kteří v Rokycanech a Klatovech skládali mobilní buňky. "Během dnešního dne se budou připravovat ještě stany,“ dodal v úterý ráno mluvčí krajských hasičů Petr Poncar.

"V Klatovské nemocnici už byla ze strany hasičského záchranného sboru dokončena instalace buněk a průjezdního stanu. Dnes v odpoledních hodinách budou další buňky zavezeny do nemocnice Stod a poté by měla následovat Domažlická nemocnice,“ sdělil v úterý před polednem mluvčí. 

"V části areálu se začalo budovat odběrové místo pro odběr vzorků ke zjištění nákazy koronavirem. Odběry se začnou realizovat nejdříve koncem týdne a budou se provádět pouze osobám, které doporučí krajské hygienická stanice. Prosíme zájemce o vyšetření, nevolejte, nepište, nejezděte! V tuto chvíli jen komplikujete naši práci," informuje Rokycanská nemocnice. 

FOTO: HZS PK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24