QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Křenovech vykolejil mostový jeřáb. Zbrzdil dopravu na železniční trati - FOTKY

24.09.2018 12:01

Hasiči museli v pondělí zasahovat v Křenovech na Domažlicku, kde vykolejil mostový jeřáb. Zda šlo o následky silného větru, není jisté. Zásahy kvůli vichru pokračují.

1
132

Hodně pernou službu zažívají hasiči v celém Plzeňském kraji od nedělního večera. Zásahy v souvislosti s počasím se už počítají na stovky. V pondělí dopoledne je navíc zaměstnal i vykolejený jeřáb.

"V Křenovech došlo k vykolejení mostového jeřábu. Zatím nemám potvrzeno, že to je vlivem větru. Hasiči ze stanice Staňkov a SŽDC jeřáb zajistili. Na trati byla snížena průjezdní rychlost," řekl mluvčí hasičů Petr Poncar. Konkrétně se jedná o trať číslo 182 Staňkov - Poběžovice.

Kvůli následkům silného větru došlo ke zpoždění hned na několika železničních tratích. Mimo jiné i na trati číslo 184 Domažlice - Planá u Mariánských Lázní.

V terénu zůstávají hasiči i dál kvůli odstraňování následků řádění vichru. "Za dnešek evidujeme již přes 70 událostí spojených s vichřicí," potvrdil mluvčí krajských hasičů. Silný vítr zasáhl plzeňský kraj ve velkém a s ničivou silou. Hasiči od nedělního večera museli vyjíždět ke zhruba třem stovkám zásahů. Kompletní informace najdete v článku zde.

FOTO: HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24