V Liticích otevřou opravené hřiště pozemního hokeje! Vyšlo na 17 milionů

26.03.2019 7:59

V plzeňských Liticích se už v tomto týdnu slavnostně otevře hřiště pozemního hokeje, které prošlo kompletní rekonstrukcí. Zahájení provozu bude ve znamení velkých klání.

IMG_20190129_132135

Rozsáhlá rekonstrukce hřiště pozemního hokeje v Liticích je definitivně u konce. Areál čeká slavnostní otevření na konci tohoto týdne. Kromě samotného oficiálního otevření se u této příležitosti odehraje hned několik prestižních zápasů. Dorazí dokonce i reprezentace žen a mužů v pozemním hokeji.

Na financování velkých oprav se podílelo hned několik partnerů. Projekt vyšel na zhruba 17 milionů a klub na něj získal částečně dotace od ministerstva školství. Zbytek ale sháněl od dalších subjektů. Na rekonstrukci přispělo jak město Plzeň, tak Plzeňský kraj a samotné Litice.

Klub zároveň vyhlásil speciální akci "Kup si m2", do které se zapojili většinou samotní členové a fanoušci klubu. Zároveň přispěli sponzoři. I tak ještě v závěru loňského roku chyběl klubu zhruba milion. Tehdy se kraj, město i obvod rozhodly projekt dofinancovat.

Dotace od ministerstva školství dělala přes 8 a půl milionu, město Plzeň nakonec celkově přispělo částkou 3 333 000 korun, Plzeňský kraj dal skoro 1,7 milionu, šestý plzeňský obvod přes 1,3 milionu a finanční pomoc poskytli také sponzoři i členové klubu.

Sezóna pozemního hokeje odstartuje hned v dubnu. Zápasy extraligy žen i mužů budou probíhat až do června, 1. a 2. června pak bude areál hostit Final Four nejvyšších soutěží žen i mužů. V červenci pak dojde na Mistrovství Evropy divize B do 21 let, šampionát mužů proběhne od 14. do 20 července.

Otevření ve velkém stylu obstará hned několik prestižních utkání...

Hřiště ožije už v pátek 29. března a tréninky i zápasy jednotlivých týmů budou probíhat až do neděle, kdy je na programu samotné oficiální otevření. To proběhne v neděli 31. března v 15 hodin. Ještě před tím si ale fanoušci pozemního hokeje užijí pořádně nabitý sportovní program.

IMG_20190320_160253-1

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24