V Liticích se chystá o víkendu hradní slavnost

03.09.2020 16:47

Plzeňské Litice o víkendu ožijí. Ve zdejším hradním areálu se chystá slavnost s bohatým programem nejen pro děti, ale i dospělé. Na co se mohou návštěvníci těšit, prozradil místostarosta plzeňských Litic.

litice

Akce s názvem Litická hradní slavnost se bude konat v hradním areálu Plzni-Liticích v sobotu 5. září od 14 hodin. Na návstěvníky čeká spousta zábavy, živá hudba, taneční a šermířská vystoupení a program pro děti. Dokonce se můžete přihlásit do soutěže o nejlepší moučník.

"Chtěl bych všechny z Litic a okolí pozvat na naší hradní slavnost, kterou jsme ve spolupráci se spolkem Naše Litice připravili na tuto sobotu 5. září. V minulém roce jsme slavnost pod tímto názvem uspořádali poprvé. To nám moc nevyšlo počasí, ale i přesto na akci dorazily bez mála tři stovky lidí. Letos to s předpovědí vypadá mnohem lépe. Doufám, že se předpověď naplní a budeme moci na našem hradě přivítat výrazně více návštěvníků, než před rokem," zve místostarosta Litic Michal Hausner.

Na návštěvníky slavnosti čeká od 14 hodin bohatý program.

Pro děti, i pro dospělé jsou připraveny šermířská vystoupení, sportovní atrakce, skákací hrad, soutěže a dostatek skvělých nápojů a pochutin. "Dospělí dále jistě ocení různé druhy skvělých vín a výborného piva. Doplňovat atmosféru akce bude během dne a po skončení programu živá hudba," dodává místostarosta.

Program:
14:00 - začátek hradní slavnosti
(14:00 - 18:30 hraje Honza Stehlík)
(14:00 - 16:00 příjem jablečných moučníků do soutěže)
15:00 - rytířský turnaj
15:30 - komentovaná prohlídka hradu
16:00 - středověké tance
16:30 - vyhlášení souteže o nejlepší moučník
17:00 - středověké válečnictví
17:30 - komentovaná prohlídka hradu
18:00 - orientální tance
od 19:00 - hraje Perla Revival

foto: Naše Litice - kudyznudy.cz

 

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24