V Mochtíně otevřeli novou cyklostezku. Cyklisté se dostanou až do Klatov - FOTKY

12.06.2019 9:56

Cyklistická sezóna běží naplno. Pokud vyrazíte na Klatovsko, můžete využít novou cyklostezku, která doplňuje síť tras a je tak nově možné dojet pohodlně až do Klatov.

IMG_2157

Nová cyklostezka byla slavnostně otevřena v Mochtíně na Klatovsku. Jde o úsek cyklotrasy číslo 305 v celkové délce 832 metrů. Tento úsek byl vybudován mezi obcí Mochtín u bývalého mlýna k silnici vedoucí do obce Újezdec.

Vybudováním této novostavby byla svedena cyklodoprava ze zatížené komunikace I. třídy číslo I/22 na úsek s vyloučeným provozem motorových vozidel. "Dále cyklotrasa pokračuje po již vybudované lesní cestě s omezeným provozem motorových vozidel a napojí se na nadregionální cyklotrasu číslo 38, po které je možné jet na kole až do Klatov,“ uvedl náměstek hejtmana Pavel Čížek.

Původní rozpočet díla byl přes 7 milionů. Podařilo se ale ušetřit. Využitím recyklátu získaným při opravě Plánické ulice v Klatovech se podařilo ušetřit  zhruba 1,9 milionu. Celkový náklad na vybudování  cyklostezky tedy činil 5,365 milionu. Plzeňský kraj na vybudování poskytl dotaci ve výši 4,7 milionu.    

FOTO: KÚ Plzeňského kraje

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24