QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Nepomuku srazilo auto chodkyni! Pro ženu v kritickém stavu letěl vrtulník

24.01.2019 18:14     24.01.2019 19:21

K velmi vážné nehodě došlo v podvečer v Nepomuku na jižním Plzeňsku. Auto tam srazilo chodkyni. Bohužel žena utrpěla vážná zranění a letět pro ni musel vrtulník.

DSC_4203

K nehodě došlo krátce po 18. hodině v Rožmitálské ulici v Nepomuku. Na místo okamžitě zamířily složky integrovaného záchranného systému.

Následky střetu byly tak vážné, že byl povolán i vrtulník. "Žena, ročník 1947, byla v kritickém stavu transportována prostřednictvím letecké záchranné služby na urgentní příjem Fekultní nemocnice Plzeň," řekla k zásahu mluvčí záchranky Mária Svobodová.

Přesné příčiny vážné nehody nadále šetří policie. "Podle prozatím zjištěných skutečností došlo ke střetu projíždějícího vozidla značky Škoda Octavia, které řídila žena ročník 1975, s chodkyní ročník 1947, která přecházela vozovku. U řidičky byla provedena dechová zkouška s negativním výsledkem. Všechny okolnosti dopravní nehody budou předmětem dalšího šetření. Na místo byl dále přizván soudní znalec z oboru dopravy," doplnila k nehodě mluvčí policie Markéta Fialová.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24