QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Nepomuku vzniká specializované centrum! Stavba finišuje - FOTKY

16.09.2018 12:11

V Nepomuku finišuje stavba specializovaného centra pro lidi s Alzheimerovou nemocí, seniory a postižené. Centrum aktuálně shání jak personál, tak už přijímá žádosti o umístění.

1
12345768

V objektu Šumavanu v Nepomuku vzniká sepciální centrum pro seniory a pacienty, kteří trpí Alzheimerovou nemocí. Soukromý projekt jde v současné době do finále. Hotovo by mělo být už v říjnu. Do centra už se mohou přihlašovat budoucí klienti a také zájemci o práci.

Samotná kolaudace objektu je nalánovaná na říjen. Provoz by měl být spuštěn v prosinci letošního roku. Centrum aktuálně shání zaměstance. Ti už se mohou hlásit o konkrétní pozice. "Zájemci o různé pracovní pozice mohou nechat své životopisy na podatelně Městského úřadu Nepomuk (centrum hledá cca 75 nových zaměstnanců), hlásit se již opět mohou také zájemci o umístění. Zatím není znám finální provozovatel zařízení (investor jedná se třemi zájemci), proto je jediná možnost zasílat životopisy na adresu radnice. Životopisy budou následně předány přímo novému provozovateli. Nábor pozic bude postupný, stejně tak umísťování klientů," informoval Městský úřad Nepomuk.

Centrum shání správce, úklidový personál, kuchaře i kuchařky, pečovatele a také přímo odborný personál. Zájemci mají zalepené obálky označit "Centrum seniorů Nepomuk-Klášter - zájem o zaměstnání (příp. zájem o umístění)". 

"Zájemci o zaměstnání či umístění samozřejmě mají možnost počkat a jednat poté přímo s provozovatelem zařízení. Pozice, které bude potřeba ještě doobsadit, budou v prosinci zveřejněny včetně podrobností a kontaktů přímo na provozovatele," upozorňuje úřad.

Centrum nabídne 198 lůžek v celkem skoro stovce dvoulůžkových pokojů. Z toho 70 procent jich poslouží lidem trpícím Alzheimerovou chorobou, zbytek bude určený běžným seniorům či lidem se zdravotním postižením. Pokoje mají vlastní koupelnu, jsou bezbariérově přístupné. Základní poplatek za umístění klientů bude 390 korun za den, případné náklady na péči, úklid a podobně budou hrazeny ze státních příspěvků na péči. 

FOTO: Městský úřad Nepomuk

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24