V Nezvěsticích nabízí nově krmné směsi pro drobné chovatele

08.09.2020 12:03     09.09.2020 10:00

Chováte slepice, králíky, kachny, krůty nebo dokonce telátka? Pak by vám se vám při chovu mohly hodit krmné směsi v menších baleních. Prodává je Alimex Nezvěstice, který nabízí i brambory, česnek, cibuli od farmářů.

alimex foto

Prodej krmných směsí zavedl Alimex Nezvěstice letos na začátku května v areálu "APOLENA", jako doplňkový prodej zejména pro obyvatele a drobné chovatele na Nezvěsticku, v okolí Spáleného Poříčí a Plzeňska. Prodej byl zahájen poté, co byl ukončen prodej v Nezvěsticích z místní výrobny.

Největší zájem je o krmné směsi pro nosnice, a o výkrmové směsi pro králíky a kachny. Ceny všech prodávaných krmných směsí se pohybují kolem 110 korun za 10kg pytel.

Alimex nabízí různé druhy krmných směsí. Pro nosnice sypké a granulované, pro králíky chovné i výkrmové, dále směsi pro kachny, pro krůty a nyní ještě také pro telata. Vše je prodáváno v obchodním 10kg balení, krmné směsi pro větší zvířata je možné dodat i v 25kg pytlích. V Alimexu seženete také šroty – pšeničný, ječný, kukuřičný a krmné směsi pro prasata.

Krmné směsi jsou vyrobeny z převážně českých obilovin a minerálních a výživových doplňků dodávaných českými firmami. Velikost granulí je přizpůsobena stáří a velikosti zvířat.

"Krmné směsi, které prodáváme jsou vyrobeny naší mateřskou společností Primagra, z Výrobny krmných směsí v Klatovech. Na prodejně v Apoleně je k dispozici kompletní přehled výroby pytlovaných směsí, lze objednat i směsi, které u nás nejsou běžně v prodeji. V případě objednávky většího množství lze objednat i závoz přímo k odběrateli," uvádí Pavel Strolený, ekonom Alimex Nevěstice.

A pozor s blížícím se podzimem chystá i prodej jablek i moštu. "Jako každý rok budeme prodávat v Těnovicích na středisku Sad - jablka, švestky a hrušky, také vynikající jablečný mošt. Doplňkově prodáváme i brambory, česnek a cibuli od farmářů z okolí,"uvádí dále Pavel Strolený.

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24