QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Plzeňském kraji je potvrzena jedna žena nakažená koronavirem

11.03.2020 7:37     11.03.2020 8:17

Během noci byl potvrzen další případ, nakažená koronavirem je žena z Plzeňského kraje. Celkem už je v České republice nakaženo 64 lidí. Testováno bylo celkově 1358 lidí.

krevII

Během úterý přibylo nejvíce nakažených. Posledním případem z nočního testování je žena z Plzeňska, která má podle ministra zdravotnictví vazbu na Itálii. "Posledním potvrzeným je žena z Plzeňského kraje. Vrátila se z italského Livigna," potvrdil ministr zdravotnictví Adam Vojtěch.

Jedná se o ženu narozenou v roce 1970, nemoc má u ní zatím lehký průběh. "Paní byla po příjezdu z Itálie v karanténě. Tzn. organizační opatření zamezila jejímu kontaktu s ostatními. Potvrzuje se i u nás, že nařízení karantény pro navrátivší z Itálie mělo smysl," uvedl hejtman Plzeňského kraje Josef Bernard.

Celkem bylo k dnešnímu ránu v Plzeňském kraji testováno 123 lidí, podle Krajské hygienické stanice Plzeňského kraje je v našem regionu celkem 165 lidí v karanténě, ukončených karantén je 102.

Kromě Plzeňského kraje přibyly další potvrzené případy také v Pardubickém, Olomouckém kraji a na Vysočině. Nejvíce nakažených je v Praze a Ústeckém kraji.

Od dnešního dne jsou zavřené všechny školy, zrušily se i akce. Více píšeme zde.

ilustrační foto

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24