QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Plzeňském kraji platí výstraha kvůli nebezpečí požárů až do odvolání

02.07.2019 10:54

V rámci Plzeňského kraje momentálně platí varování kvůli riziku vzniku požárů. Výstraha platí až do odvolání. Přinášíme podrobnosti!

4

Až do odvolání aktuálně platí v Plzeňském kraji výstraha kvůli nebezpečí vzniku požárů. V současné době platí pro drtivou většinu regionu střední riziko. Místy vzroste ve středu i na vysoké riziko, zejména na Tachovsku a severním Plzeňsku. Pak by se situace měla lehce zlepšit.

"V důsledku sucha hrozí nebezpečí vzniku požárů a následných škod, případně i ohrožení životů," informoval Český hydrometeorologický ústav. Výstraha aktuálně platí zejména pro oblasti Blovice, Domažlice, Horšovský Týn, Kralovice, Nepomuk, Nýřany, Plzeň, Přeštice, Rokycany, Stod, Stříbro a Tachov.

Důrazně se doporučuje nerozdělávat oheň v přírodě a zejména v lesích, nevypalovat trávu, neodhazovat cigaretové nedopalky na zem, nepoužívat přenosné vařiče a jiné zdroje otevřeného ohně.

"Je nutné řídit se místními vyhláškami a zákazy, které k suchu a nebezpečí požárů mohou být vydány. Dbát na úsporné hospodaření s vodou," upozorňují meteorologové.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24