QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V plzeňském Privamedu ukončili očkování formou drive-in

04.10.2021 13:40

Plzeňská nemocnice Privamed ukončila očkování formou drive-in, kde se lidé mohli nechat naočkovat přímo z automobilu. I nadále ale nemocnice očkuje, nyní už jen v pavilonu Jednodenní chirurgie.

drive in ockování privamed (4)

Drive-in očkování začalo fungovat u nemocnice Privamed v Plzni Kotíkovské ulici letos v květnu. Jednalo se o první drive-in očkovací místo v České republice. 

"K 30. září 2021 jsme ukončili v nemocnici Privamed očkování formou drive in, aplikace vakcín ale nadále pokračuje v přízemí budovy Jednodenní chirurgie. Za dobu 5 měsíců zde bylo naočkováno 24 843 lidí a spotřebováno bylo celkem 4.140 lahviček vakcinační látky značky Pfizer," uvádí mluvčí nemocnice Eva Milerová.

I po ukončení drive-in očkování se mohou lidé v Privamedu nechat očkovat, a to i třetí dávkou. "Očkovat se mohou nadále každé pondělí jak registrovaní tak i bez registrace. Od 23. září 2021 je zde možná registrace k očkování 3. dávkou, odstup od dokončeného očkování musí být nejméně 8 měsíců," dodává Eva Milerová.

Podle doporučení by se měli nechat třetí dávkou očkovat zejména lidé starší 60 let, dále zaměstnanci ve zdravotnictví a sociálních službách a chronicky nemocní (pacienti po transplantacích, pneumologická onemocnění).

29. září skončilo provoz také největší očkovací centrum v Plzeňském kraji, a to Velkokapacitní očkovací centrum Skvrňany. Více jsme psali zde.

ilustrační foto QAP.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24