QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V plzeňských Liticích u hradu vzniká nové dětské hřiště - FOTKY

13.08.2022 8:01

Nové hřiště pro děti vzniká u hradu v Litících. Dřevěné herní prvky už se rýsují. Byli jsme se na místě podívat s místostarostou obvodu Michalem Hausnerem. 

nove hriste vznika v Liticích u hradu FOTO QAP (10)
nove hriste vznika v Liticích u hradu FOTO QAP (10)nove hriste vznika v Liticích u hradu FOTO QAP (2)nove hriste vznika v Liticích u hradu FOTO QAP (4)nove hriste vznika v Liticích u hradu FOTO QAP (3)nove hriste vznika v Liticích u hradu FOTO QAP (5)nove hriste vznika v Liticích u hradu FOTO QAP (6)nove hriste vznika v Liticích u hradu FOTO QAP (8)nove hriste vznika v Liticích u hradu FOTO QAP (9)nove hriste vznika v Liticích u hradu FOTO QAP (12)nove hriste vznika v Liticích u hradu FOTO QAP (11)nove hriste vznika v Liticích u hradu FOTO QAP (13)nove hriste vznika v Liticích u hradu FOTO QAP (1)

V těchto dnech už práce na novém litickém dětském hřišti finišují a brzy bude sloužit dětem a rodinám z okolí. Součástí hřiště budou i lavičky a altán pro odpočinek maminek a tatínků. Hřiště je přímo u hradu Litice.

"Měli jsme požadavky rodin s malými dětmi z naší severní části obce vybudovat v této části Litic dětské hřiště. Našli jsme tedy vhodný městský pozemek a toto místo přímo u litického hradu nedaleko základní školy," vysvětlil místostarosta Michal Hausner a doplňuje: "Najít vhodný pozemek bylo složitější, ale nakonec se mi tato varianta jeví i vzhledem k blízkosti školy jako skvělá."

Ve vybudování hřiště pomohlo obvodu město Plzeň, které poskytlo finance. "Město zaplatí celou cenu hřiště a my jako obvod můžeme použít ušetřené peníze zase na něco jiného. Moc za to městu Plzeň děkujeme, s dámami ze Správy veřejného statku města Plzně a z Odboru životního prostředí byla skvělá spolupráce a komunikace," svěřil se při obhlídce hřiště QAPu Michal Hausner, místostarosta Litic.

Hřiště v místě je budováno i s ohledem na zeleň, která tu roste. Lidé podle místostarosty nemusí mít strach, že by byly zdejší stromy včetně vzádných morušovníků poškozeny.

Děti si budou hrát přímo vedle místa s pozůstatky litického hradu, odkud je krásný výhled na Litice. Z hradu, který byl vystavěn ve 13. století a zanikl v 15. století, se zachoval mohutný hradní příkop a už jen malé zbytky hradeb.

 

Foto: QAP.cz, Michal Hausner

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24