V Plzni bude fungovat úsekové měření na dalších místech

20.04.2018 12:13

Ještě během letošního roku chystá město rozšířit úsekové měření rychlosti. Týkat by se to mělo až pěti míst na frekventovaných tazích. Čtěte podrobnosti!

FOTO_Pavel Němeček (1)

Rychlost na hlavních silničních tazích v Plzni bude pod větším dohledem. Město chce rozšířit počet míst, kde bude probíhat úsekové měření. Na Plaské se systém osvědčil, a tak už je teď jasné, že ještě během letošního roku to bude fungovat i jinde.

"V tento okamžik máme hotovou a vyhodnocenou rámcovou soutěž na dodávky dalších radarů. Budeme je po konzultaci s Policií České republiky instalovat na dalších místech v Plzni. Přesný seznam v tento okamžik nemám k dispozici, ale jsou to exponovaná místa jako je třeba Folmavská nebo Karlovarská a podobně, kde si to někteří řidiči pletou se závodní dráhou," potvrdil primátor města Martin Zrzavecký. "V průběhu letošního roku zařízení nainstalujeme na čtyřech až pěti místech," dodává.

Fungovat by to mělo stejně jako na Plaské. Řidiči navíc budou dopředu vědět, že měření probíhá naostro. "Dostatečně dopředu tam osadíme informační cedule a panely, že bylo nainstalováno úsekové měření. V prvních dnech, možná týdnech nebudeme penalizovat řidiče. Na Plaské byla tolerance zhruba měsíc a teprve pak se najelo na ostrý provoz," upozorňuje primátor.

Úsekové měření na Plaské podle průběžného hodnocení svůj účel splnilo. "Osvědčilo se to jednoznačně. I podle ohlasů lidí, kteří v dané lokalitě bydlí. Určitě se tam zklidnil provoz a řidiči dávají nohu z plynu," uzavírá Martin Zrzavecký.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24