V Plzni došlo ke dvěma vloupáním. Zloděj z domu ukradl věci za 80 tisíc korun

17.01.2022 18:01

V Plzni na Doubravce došlo v nočních hodinách ke dvěma vloupáním. V poslední době se však nejedná o ojedinělé případy. První pachatel vnikl do kanceláře školní jídelny, další se vloupal do rodinného domu.

FOTO_QAP_CZ

V době od 13. do 14. ledna došlo v nočních hodinách ke dvěma trestním případům v Plzni na Doubravce.

V prvním případě se dosud neznámý pachatel za užití síly dostal oknem do vnitřních prostor kanceláře školní jídelny. „Poškozením okna způsobil hmotnou škodu poškozenému subjektu za přibližně jeden tisíc korun. Vnitřní prostory prohledal, ale nic neodcizil. Jiným oknem objekt následně opustil,“ popsala mluvčí policie Veronika Hokrová.

V druhém případě došlo ke vloupání do rodinného domu, kde se v tu dobu nikdo z majitelů nenacházel. „Zloděj využil jejich nepřítomnosti, nejprve násilím vnikl do sklepních prostorů domu. Ty prohledal, ale nic neodcizil. Vzhledem k tomu, že tyto prostory nejsou propojené s obytnou částí domu, musel pachatel tyto prostory opustit,“ uvedla Veronika Hokrová.

Nejprve dalším poškozením skleněné výplně oken na verandě a následně poškozením hlavních vchodových dveří, vnikl do interiéru domu. „Ten prohledal a s sebou si odnesl zejména starožitnosti a další věci za více jak 80 tisíc korun. Mimo jiné způsobil hmotnou škodu poškozením zabezpečeného domu za více jak 20 tisíc korun,“ sdělila Veronika Hokrová s tím, že v poslední době se však nejedná o ojedinělý případ podobného charakteru.

Policisté se jednotlivými případy intenzivně zabývají. Zjišťují a prověřují získané poznatky, místa činů řádně zadokumentovali, ohledali, zajistili maximálně možný počet stop a po pachateli či pachatelích a odcizených věcech dále pátrají. 

 

foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24