V Plzni finišuje příprava Martinských trhů. Odstartují už o víkendu

01.11.2019 10:56

Náměstí Republiky v Plzni znovu ovládnou trhy. Už v sobotu odstartují oblíbené Martinské trhy, hned na úvod je doprovodí i tradiční farmářské trhy.

DSC04368

Plzeňské náměstí Republiky bude už od soboty 2. listopadu patřit Martinským trhů, tedy jednomu z vrcholů sezóny. Tradičně láká davy návštěvníků. Ani letos nebudou chybět svatomartinská vína a svatý Martin s družinou. Přípravy v posledních dnech finišovaly.

Trhy odstartují v sobotu 2. listopadu a potrvají až do 11. listopadu. "Můžete se těšit na stánky s dobrotami, které na žádném správném trhu nesmí chybět. Dejte si trdelník, podívejte se na ukázku z nějakého lidového řemesla, popovídejte si s přáteli. Lidová řemesla zastoupí kovář, řezbář, výrobce proutěných košíků nebo svíček či keramiky," lákají organizátoři.

Také v letošním roce dorazí svatý Martin na bílém koni s družinou. Jako každoročně bude trhy objíždět 11. listopadu od 11 do 17 hodin. V průběhu Martinského trhu bude také na každý den připravený hudební program, probíhat bude v odpoledních hodinách každý den.

Sobota bude nicméně na náměstí patřit opět i farmářským trhům. Ty se odehrají tradičně mezi 8. a 12. hodinou. "Zítra se můžete zahřát u stánku La Chuperia- bezva tacos a aztécká polévka s avokádem. Parádní burgery bude mít Pojízdná kráva, Bubeníčkovi, Vojenice, samozřejmě Anděl station & bistro. Po hodně dlooouuhé pauze přijede Rakytník Cvrček. Budou i škvarky od pana Sekyry! Na trhu bude zítra 55 prodejců, jídla bude tedy dost," lákají organizátoři Plzeňských farmářských trhů. Sezóna farmářských trhů bude pokračovat až do závěru prosince, poslední proběhnou těsně před Vánoci, v sobotu 21. prosince.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24