QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Plzni opět vypukne festival stepu, vystoupí i mistr světa Daniel Borak!

12.10.2021 10:59

Po více jak dvou letech se Plzeň opět stane na čtyři dny místem setkání špičkových stepařů od nás i ze zahraničí. Bohatý program proběhne nejen v Měšťanské besedě, ale také pod širým nebem v centru Plzně.

Plzensky_festival_stepu_foto plzen.eu

Plzeňský festival stepu, jehož konání v květnu 2020 i 2021 znemožnila pandemie covidu-19, se uskuteční v náhradním termínu od 14. do 17. října 2021.

Tešit se můžeme na vystoupení s více než stovkou účinkujících, ukázky různých druhů a stylů stepu či workshopy. Hlavní hvězdou festivalu je Daniel Borak ze Švýcarska, několikanásobný mistr světa, tanečník a choreograf s českými kořeny. Hvězdou a stálicí festivalu je rovněž ukrajinský stepař žijící v Praze Igor Bezdieniezhnykh, který povede stepařský workshop pro veřejnost v DEPO2015.

V rámci sobotní Stepařské show v Měšťanské besedě, kterou moderuje Roman Vojtek, i při vystoupeních pod širým nebem se představí stepařská studia z Prahy, Hradce Králové a Plzně, včetně domácího Step by Step studia Kamily Borovské.

„Kompletně připravit a zase zrušit dva termíny festivalu nás stálo hodně sil, dá se říct, že jsme si sáhli na dno. Už je to ale za námi a teď se neskutečně těšíme, že 7. ročník bude a že se nám podaří Plzeňský festival stepu udržet,“ uvedla Kamila Borovská ze Step by Step studia, které festival organizuje.

„Sobotní dopoledne bude patřit ukázkám různých druhů stepu na pódiu U Branky. Vyvrcholením festivalu bude tradičně Stepařská show v Měšťanské besedě,“ dodala k programu Kamila Borovská.

Vstupenky na Stepařskou show jsou k dostání prostřednictvím webu www.mestanska-beseda.cz nebo v předprodeji na náměstí Republiky 41. Vstup na vystoupení pod širým nebem i workshop pro veřejnost je zdarma.

 

foto: plzen.eu

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24