QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Plzni řádí pachatel, který propichuje pneumatiky a ničí lak na autech

03.12.2020 12:27

Policisté řeší poškození zaparkovaných vozidel v Plzni. Zatím neznámý pachatel propíchal 10 kusů pneumatik u celkem tří vozidel a u dvou poškrábal lak. 

Parking Plzeň / foto QAP

Policisté řeší nahlášený případ poškození hned několika zaparkovaných vozidel v Plzni v Chemické ulici. "Šetřením jsme zjistili, že neznámý pachatel se již "činil" v průběhu měsíce listopadu až do začátku prosince 2020, kdy poškodil tři zaparkovaná vozidla nedaleko řeky Radbuzy," uvedla mluvčí policie Veronika Hokrová

U zaparkovaných vozidel pachatel propíchal celkem 10 pneumatik a způsobil tím škodu za přibližně 15 000 korun.

Poblíž Chemické ulice, v Ostrovní ulici, přitom policisté řešili během listopadu poškrábaný lak u některých aut. "O několik metrů dále, v Ostrovní ulici, došlo během měsíce listopadu 2020 k poškození dalších dvou zaparkovaných vozidel, kdy pachatel nezjištěným předmětem na několika místech u obou vozidel poškrábal lak. V tomto případě vandal způsobil hmotnou škodu za přibližně 16 000 korun," dodala Veronika Hokrová.

Policisté v obou případech ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci, případem se dále zabývají, zjišťují jeho veškeré okolnosti a po pachateli pátrají.

Foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24