QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Plzni se bude debatovat o dostavbě západního okruhu a sjezdu do Radčic

08.01.2019 7:01

Dostavba západního okruhu Plzně je opět jedním z hodně diskutovaných témat. Stavět se má začít už letos. V tomto týdnu se proto chystá veřejná debata.

Veteráni otestovali západní obchvat_QAP_foto (29)

Dostavba západního okruhu Plzně je jednou z priorit pro nadcházející roky. Stavba by měla být zahájená už na podzim letošního roku. Nyní se chystá veřejná debata na toto téma, která je na programu ve čtvrtek 10. ledna od 18 hodin v zasedací místnosti úřadu v Radčicích.

Na druhou etapu západního okruhu Plzně získalo město stavební povolení v závěru loňského roku. Konkrétně jde o úsek Křimická — Karlovarská. Stavba za zhruba 2 a půl miliardy má ulevit dopravě v centru krajské metropole. Dokončením druhé etapy se propojí Bory, Skvrňany, Křimice, Radčice a Severní Předměstí.

Stavba by mohla být zahájená v říjnu letošního roku a hotovo má být v roce 2022. První etapa okruhu v úseku Domažlická — Křimická, byla dokončena v září 2014.

V souvislosti s druhou etapou se už před lety začalo diskutovat také o sjezdu do Radčic, po kterém tamní obyvatelé stále volají. I toto téma bude ve čtvrtek předmětem diskuse na veřejném projednání. Na besedu dorazí za město náměstek primátora pro dopravu a životní prostředí Michal Vozobule a také Martin Vít, technický ředitel správy a údržby silnic Plzeňského kraje.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24