QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Plzni se bude vítat jaro! Vydejte se na výšlap kolem boleveckých rybníků

20.03.2019 7:58

V Plzni se chystá tradiční akce k vítání jara. Připravený je tradiční výšlap kolem boleveckých rybníků. Akci si užijí hlavně rodiny s dětmi. Čtěte podrobnosti!

DSC06957

K jaru procházky v přírodě neodmyslitelně patří, a tak i v Plzni proběhne tradiční vítání jara výšlapem. V sobotu 23. března se chystá tradiční akce "Vítání jara aneb z Rybárny na Sofronku", kterou každoročně pořádá Správa veřejného statku města Plzně ve spolupráci s Arboretem Sofronka a skautským střediskem Stopa.

Akce je určená hlavně rodinám s dětmi. Účastníci budou mít k dispozici také Výukovou zahradu s vodními prvky pod Rybárnou, chybět nebude ani odborný výklad. Začátek trasy bude na hrázi Velkého boleveckého rybníka u Rybárny. Děti vyfasují startovní listy, následně na ně budou čekat nejrůznější úkoly. Start je mezi 10. a 14. hodinou.

"Další soutěžní stanoviště bude na pláži Boleváku pod Bílou Horou, kde si děti vyzkoušejí i sázení stromků. Trasa pokračuje na další stanoviště, které bude na sádkách pod rybníkem Košinář. Zde se účastníci dovědí něco o vodě, rybnících i o rybách, které si možná budou moci prohlédnout i zblízka,“ říká vedoucí Arboreta Sofronka Jan Kaňák.

Pokud si s sebou účastníci navíc vezmou špekáčky, budou mít možnost si je opéct na ohni. "Procházka bude pokračovat dál kolem Košináře k Seneckému rybníku na stanoviště skautů, kde program připravil skautský oddíl Vločka ze střediska Stopa. Po další zhruba kilometrové cestě směrem ke Kamennému rybníku účastníky čeká oheň s opékáním buřtů na horní ploše Arboreta Sofronka. Akce bude ukončena kolem 17. hodiny," uzavírá Marie Fialová z plzeňského magistrátu.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24