V Plzni se bude zase jezdit do práce na kole. Přihlásily už se stovky zájemců

29.03.2017 9:18

Tradiční akce "Do práce na kole" odstartuje za měsíc, už jen poslední dny ale poběží registrace soutěžících. Přihlášeny jsou stovky účastníků. Přinášíme podrobnosti.

DSC_0082 (1024x681)

Soutěžní kampaň "Do práce na kole" nalákala už v loňském roce poměrně početné zástupy nadšenců a v letošním roce se úspěch podle všeho bude opakovat. Registrace poběží už jen do 2. dubna.

"Do soutěže se kromě cyklistů mohou zapojit také běžci, chodci, vozíčkáři a jezdit se bude i na koloběžkách, bruslích a longboardech,“ vyjmenovává Jiří George Konečný ze spolku Plzeň na kole, který v Plzni akci koordinuje. "V této chvíli je do plzeňského pátého ročníku přihlášeno 350 účastníků z 96 firem. Nejvíc soutěžících se zatím přihlásilo ze Škoda Transportation, a. s., celkem 36, za Zodiac Galleys Europe s.r.o. bude jezdit nejméně 33 soutěžících a za Povodí Vltavy 20 odvážlivců. V některých firmách zaplatí registraci za zaměstnance zaměstnavatel a soutěž mezi jednotlivými firemními týmy je brána jako netradiční a zdravý teambuilding,“ přibližuje Konečný. Registrace však probíhají až do konce dubna na www.dopracenakole.cz.

V rámci Do práce na kole se soutěží v kategoriích pravidelnost týmu, výkonnost jednotlivce a kreativita. Oceněný bude tradičně i "cyklozaměstnavatel roku“, který vytváří co nejlepší podmínky, aby mohli jeho zaměstnanci jezdit do práce na kole.

Kampaň doprovodí i celá řada akcí. První z nich proběhne 23. dubna ve Škoda sport parku v Doudlevcích, kde bude v rámci Cyklodne probíhat od 10 do 17 hodin veřejná cyklodílna spolku Plzeň na kole. Další příležitost si opravit kolo ve spolupráci se zkušenými mechaniky bude 18. května od 17 do 19 hodin v areálu DEPO2015. Chybět nebude ani oblíbená snídaně u Papírenské lávky, která je připravená na 24. května od 6 do 8 hodin. Výsledky soutěže budou vyhlášeny začátkem června při závěrečné cyklopárty.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24