QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Plzni se chystá historicky první veletrh kočárků a vybavení pro děti

03.05.2019 8:01

Plzeň bude už v květnu dějištěm vůbec prvního veletrhu kočárků, autosedaček a dalšího sortimentu pro děti. Pořádá ho obchod BabyBoo v Atomu v Sokolovské.

BabyBoo

Plzeň bude hostit historicky první veletrh kočárků, autosedaček a dalšího vybavení pro nejmenší. Konat se bude v závěru května v atriu obchodního centra Atom v Sokolovské ulici na Lochotíně. Konkrétně ve dnech 24 a 25. května.

Rodiny, které čekají narození potomka nebo už miminko doma mají, budou mít k dispozici širokou škálu nejrůznějšího zboží hned několika značek. „Bude se jednat o zhruba dvacet až dvacet pět značek od šesti nebo sedmi dodavatelů. Každý z nich bude ke svému sortimentu provádět odborný výklad. Návštěvníky kompletně seznámí s kočárky, s autosedačkami a dalším vybavením. K prohlédnutí budou také postýlky, jídelní stoličky, pro maminky kojící polštáře, přebalovací podložky a chybět nebude ani kompletní kojenecký sortiment,“ láká vedoucí pořádající prodejny BabyBoo Lucka.

Plzeň je veletrhy známá. Na své si každoročně přijdou například milovníci turistiky a cestování. Ovšem veletrh zboží pro ty nejmenší, to tu ještě nebylo. A právě i to byl jeden ze stěžejních důvodů, proč se ho organizátoři rozhodli uspořádat. „Především podobný veletrh se v Plzni ještě nekonal. Chceme budoucím i stávajícím maminkám a samozřejmě i tatínkům představit současné trendy, seznámit je kompletně s aktuální situací na trhu. Zároveň ale díky veletrhu v Plzni nemusí za takzvanou osvětou mířit do velkých měst a velkoobchodů,“ vysvětluje vedoucí obchodu s tím, že po oba veletržní dny budou zástupci jednotlivých dodavatelů k dispozici od 10 do 18 hodin. Veletrh bude navíc prodejní.

Zlaté, měděné i stříbrné konstrukce. Trendům podléhají i kočárky…

Trendy a módní styly neovládají jen oblečení. Každá novopečená nebo nastávající maminka o tom ví své. A co je tedy momentálně „in“? „Teď to jsou nejspíš kočárky se zlatou, měděnou nebo stříbrnou konstrukcí v kombinaci s černou barvou. Momentálně jsou hodně oblíbené cestovní a sportovní kočárky, které jsou lehké, pohodlné a velice skladné,“ říká prodavačka roku Daniela.

Před samotným nákupem je důležité zvážit řadu okolností.  „Maminky by si především měly ujasnit, kde s kočárkem budou jezdit. Podstatný je také termín porodu. Pokud je na podzim, je důležité zvažovat i velikost korbičky kvůli používání fusaků. Prostor pro miminka se tak zmenšuje. Pokud je termín na jaře, tak není potřeba v kočárku tolik prostoru. Na druhou stranu dnes jsou kočárky velmi variabilní. V mnoha případech mají i sportovní verze, jdou nastavit po i proti směru, aby maminka měla kontakt s miminkem, nebo jdou polohovat třeba úplně do lehu,“ vysvětluje Daniela.

Speciální oblastí jsou autosedačky. „V jejich případě je bezpečnost hlavní prioritou, kde klademe důraz na vyzkoušení a zaškolení rodičů, přímo na obchodě na zkušebních sedadlech, které máme na prodejně, k tomu přizpůsobené. Vybranou autosedačku či vajíčko proškolený personál se zákazníky vyzkouší a nainstaluje i do zaparkovaného auta,“ dodává vedoucí prodejny.

Osobní kontakt a profesionální představení zboží klientům je pro BabyBoo prim. „V našem obchodě chceme hlavně pohodlné vybírání v prostorném obchodě na ploše zhruba 400 metrů čtverečních, aby budoucí maminky měly prostor pro vyzkoušení jízdních vlastností kočárků, které jim vyhovují, a tímto i využily bezplatné poradenství a předvedení jim vybraného favorita.   Máme vysoce proškolený personál k poradenství nejenom ohledně kočárků a autosedaček, ale také k veškerému zboží, které maminky potřebují,“ vypočítává Lucka. Na osobní a vstřícný přístup nedá dopustit mimo jiné herečka Kristýna Leichtová, která v prodejně v Atomu v Sokolovské ulici nakupovala nedávno (rozhovor si můžete přečíst zde).

BabyBoo navíc nabízí i další služby jako je například bezplatné uskladnění a úschova kočárků do porodu, zapůjčení kočárků při případné reklamaci nebo opravě a samozřejmostí je servis i prodej náhradních dílů.

FOTO: www.kocarkybabyboo.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24