QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Plzni se rozezní zvony na počest obětí první světové války

09.11.2018 14:01

Na 11. listopadu připadá Den válečných veteránů. Letos si navíc připomínáme sté výročí od konce první světové války. Na počest hrdinů a padlých se také v Plzni rozezní zvony.

Plzen_10.5.2017_012

Zvony kostelů budou znít v neděli 11. listopadu ve 13:30 po celé republice a výjimkou nebude ani Plzeň. Připomenou oběti první světové války. V letošním roce si Evropa připomíná sto let od konce první světové války.

Za hromadným uctěním památky stojí Česká biskupská konfederace, která se připojila k iniciativě britské ambasády. Právě Velká Británie si konec úrvní světové války tradičně připomíná rozezněním zvonů.

V Plzni se nicméně bude pocta válečným veteránům vzdávat i oficiální akcí. "Občané Plzně mohou uctít památku válečných veteránů při pietním aktu v neděli 11. listopadu od 11 hodin v parku na Homolce," říká Adriana Jarošová z plzeňského magistrátu.

Symbolem válečných veteránů se stal květ vlčího máku. Právě ten už od pátku v ulicích měst rozdávají dobrovolníci. Konkrétně v Plzni, Domažlicích a Klatovech. Další podrobnosti najdete v článku zde.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24