QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

25.04.2024 11:29

V Plzni se rozjedou policejní manévry kvůli utkání Viktorky s Baníkem

25.08.2017 7:59

Fotbalisty Viktorky čeká už v neděli ostře sledované utkání s ostravským Baníkem. Ve městě se tak rozjedou velká opatření. Přinášíme podrobnosti!

DSC03442

Mimořádná bezpečnostní opatření chystá jak státní, tak městská policie. Ta vyšle do ulic Plzně jak standardní hlídky, tak těžkooděnce.

"Městská policie nasadí do ulic kolem 90 strážníků, včetně pořádkové jednotky, jejíž hlavní úkol je monitorování města a spolupráce s Policií ČR. Dále budou hlídky dohlížet na klidný průběh příjezdu fanoušků, celého fotbalového zápasu, až do jeho skončení," říká Veronika Kuchynková z městské policie.

Do terénu pošle městská policie také psovody. "Hlavním úkolem tohoto opatření je zejména zajištění bezpečnosti osob, majetku a veřejného pořádku. Dohled nad fanoušky budou vykonávat i dva služební psi městské policie," dodává Veronika Kuchynková.

Mimořádné manévry chystá kvůli fotbalu také státní policie a budou poměrně rozsáhlá. Utkání Viktorky s Baníkem patřilo i v minulosti vždy k těm nejvíc rizikovým. "Do bezpečnostního opatření bude nasazeno několik desítek policistů pořádkové, cizinecké i dopravní policie včetně pořádkové jednotky, členů antikonfliktního týmu nebo oddělení služební kynologie. Bezpečnostního opatření se zúčastní také kriminalisté ze služby kriminální policie a vyšetřování. Součástí opatření bude i technika a mobilní monitorovací centrum. V případě jakéhokoliv narušení veřejného pořádku budou policisté připraveni okamžitě a efektivně zasáhnout. Policisté v rámci tohoto bezpečnostního opatření zajistí v maximální možné míře ochranu tzv. měkkých cílů," říká mluvčí policie Jan Koželuh.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24