V Plzni si dala sraz světová parkourová špička

10.07.2020 13:00

Západočeská metropole hostila SummerJam 2020 – čtyřdenní akci, při které parkouristé trénovali a poznávali Plzeň.

1

Kromě jiného účastníci akce navštívili v uplynulých dnech i Parkourové hřiště Krašovská, které je největší svého druhu v České republice. Financovalo ho město Plzeň, náklady na vybudování hřiště o ploše 600 metrů čtverečních dosáhly 5,749 milionu korun.

Akce se konala především v areálu In Motion Academy na Koterovské na Slovanech, ale i na parkourovém hřišti na Krašovské. "Během druhého dne v České republice jsme navštívili tenhle úžasný parkour park. Očividně se jedná o největší park v Česku a upřímně, je skvělý,“ napsal na svém instagramovém profilu francouzský parkourista Matthieu k hřišti v Krašovské.

"Ohlasy na akci jsou opravdu skvělé. Třeba německá skupina Ashigaru označila Plzeň jako nejvíc topové město. V programu byly připravené tréninky a workshopy jak v naší parkourové hale na Koterovské, tak i na hřišti na Krašovské. Letos jsme měli kvůli koronaviru návštěvu o trochu slabší, i tak ale dorazili kluci třeba z Francie, Švýcarska, Německa nebo Venezuely. Dohromady nás bylo zhruba 80,“ vysvětlil jeden z hlavních organizátorů a vedoucí trenér In Motion Academy Plzeň Richard Beneš. Mezi zúčastněnými byli i čeští parkouristé – Matěj Srovnal, Mikeš Kořínek, Tomáš Zonyga, Petr Hubka nebo Jakub Hašek, který je mimo jiné také úspěšný kaskadér.

ZDROJ, FOTO: www.plzen.eu

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24