V Plzni startuje stavba přestupního terminálu Šumavská - VIZUALIZACE

14.11.2017 9:22

U hlavního vlakového nádraží v Plzni startuje stavba přestupního uzlu Šumavská. Bude mít hned několik dojezdových i dojezdových stanovišť.

2
231

Předání stavby, která bude probíhat v podstatě v těsné blízkosti u nádraží v Šumavské ulici, je naplánované na úterý 14. listopadu. Terminál by měl být hotový v závěru příštího roku, kdy začne platit nový jízdní řád.

Důležitý přestupní uzel u hlavního nádraží bude mít deset odjezdových a devět odstavných stanovišť a zároveň také obratiště pro trolejbusy. Terminál bude s nádražím spojený novým druhým podchodem, zároveň nabídne i parkoviště a sociální zařízení.

Plzeňští zastupitelé v minulém týdnu schválili přijetí dotace, která byla pro celý projekt klíčová. Od ministerstva pro místní rozvoj přijde na stavbu skoro 100 milionů. "Dotace nám byla přiznána ve výši 99,99 milionu korun, což odpovídá 90 procentům z celkových způsobilých výdajů. Celkové způsobilé náklady projektu jsou 111,11 milionu korun, město Plzeň se tak na těchto způsobilých nákladech bude podílet částkou 11,11 milionu korun,“ říká ekonomický náměstek primátora Pavel Kotas. Jde o projekt zahrnutý do Strategie ITI, celkové náklady by se měly pohybovat kolem 160 milionů korun.

Hotovo by mělo být na přelomu listopadu a prosince příštího roku, aby vše fungovalo už od platnosti nového jízdního řádu. Tedy od poloviny prosince.

3

zdroj: iMateriály

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24