QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Plzni už se chystají Adventní trhy! Chybět nebude ani ponocný - FOTKY

15.11.2019 11:46

Příprava Adventních trhů v Plzni běží naplno. Organizátoři začali v podstatě hned po skončení Martinských trhů. Letošní Adventní trhy přinesou i slavnostní pokládání Ježíška do jeslí.

foto-qap-cz (14)
foto-qap-cz (14)foto-qap-cz (11)foto-qap-cz (2)foto-qap-cz (1)foto-qap-cz (7)foto-qap-cz (3)foto-qap-cz (4)foto-qap-cz (9)foto-qap-cz (8)foto-qap-cz (10)foto-qap-cz (12)foto-qap-cz (13)foto-qap-cz (5)

Teprve na začátku tohoto týdne v Plzni skončily Martinské trhy a organizátoři plynule začali připravovat vrchol sezóny. Centrum města se postupně mění na Adventní trhy. Ty odstartují v sobotu 23. listopadu.

Na náměstí Republiky už stojí oblíbená zvonice, postupně se instalují světelné dekorace včetně anděla a zářících stromů. Trhy v příštím týdnu zahájí tradičně nejen hudební program v průběhu odpoledne, ale také ohňostroj. Na programu je v sobotu 23. listopadu v 18 hodin.

Také v průběhu letošních trhů se mohou návštěvníci těšit na hlášení ponocného, který bude centrem Plzně procházet každý den v 17 a 18 hodin. V letošním programu je navíc jedna novinka. V úterý 17. prosince se bude v 18 hodin slavnostně pokládat Ježíšek do jeslí. Jednou z hlavních akcí bude rozsvícení vánočního stromu města Plzně, který už je od tohoto týdne na náměstí Republiky instalovaný. Slavnostní rozsvícení i s doprovodným programem proběhne v neděli 1. prosince. Trhy poběží až do 23. prosince, otevřené budou každý den od 9 do 19 hodin.

Plzeň už se v těchto dnech na Vánoce chystá ve velkém. Krom instalace stromu se také průběžně zdobí ulice ve městě. Hotovo by mělo být kompletně nejdéle do 30. listopadu.

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24