QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Přešticích a na dalších místech se chystá rozsvícení stromů, letos bez diváků

25.11.2020 16:15

Většina měst v Plzeňském kraji rozsvítí vánoční strom tento víkend. Všude ale bez diváků, ti mohou rozsvícení sledovat většinou online. V Přešticích budou lidem pouštět koledy mobilním rozhlasem.

prestice8

Přeštice rozsvítí vánoční strom v neděli 29. listopadu v 18:00 a pokusí se zajistit lidem alespoň online přenos. "Vánoční strom rozsvítíme bez veřejnosti, budeme zkoušet live přenášet po sociálních sítích," uvedla Martina Míšková, ředitelka KKC Přeštice.

Lidé uslyší v mobilním rozhlase koledy. "Mobilním rozhlasem a veřejným městským rozhlasem poběží cca 15minutové pásmo, složené z koled, které nazpívají děti z našich obou mateřských škol, dále zazní vánoční přání a poděkování partnerovi akce," uvedla Martina Míšková, ředitelka KKC Přeštice.

V Plzni na náměstí už stojí strom dovezený z Kařezu. V těchto dnech probíhá dozdobování (psali jsme zde). Také v západočeské metropoli bude rozsvícení v neděli 29. listopadu bez diváků. Sledovat online přenos budou moci lidé na facebooku města Plzně.

V Domažlicích bude strom svítit také o víkendu. I tady se rozsvítí bez veřejnosti. "Epidemie koronaviru výrazně ovlivní i tradiční akce, které se konají v závěru roku v Domažlicích. Od soboty 28. listopadu bude rozsvíceno vánoční osvětlení centra města včetně vánočního smrku na náměstí, ale každoroční slavnost spojená s premiérovým rozsvícením se letos konat nebude," informuje Josef Babor z tiskového oddělení domažlické radnice.

Čtrnáct metrů vysoký smrk zdobí od pondělí i stříbrské náměstí. „První rozsvícení proběhne na adventní neděli, bohužel, bez tradičních doprovodných akcí. Nicméně, celá akce, jak se strom zdobí a také proslovy zástupců města budou natočeny na video a umístěny na sociální sítě a také na stránky města,“ uvedl starosta Martin Záhoř.

Také v Klatovech se chystají na rozsícení vánočního stromu online. "Vážení Klatované, v letošním roce vás zveme na netradiční online rozsvícení vánočního stromu, které se uskuteční na klatovském náměstí 29. listopadu 2020 od 18:00 hodin. Živě ho můžete sledovat na našem městském Facebooku nebo na Facebooku Městského kulturního střediska," uveřejnilo vedení města pozvánku na svém facebooku. 
 

foto: rozsvícení vánočního stromu v Přešticích 2019 / Milan Janoch

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24