QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V prvním plzeňském obvodě se rozsvítí dva vánoční stromy. Ohňostroj letos nebude

19.11.2019 13:51

Také první plzeňský obvod chystá slavnostní zahájení adventu. Krom vánočního stromu v parku U Bazénu se rozsvítí i nový na Vinicích. Od ohňostroje letos obvod ustoupil.

DSC_1072

Nejen přímo město Plzeň, ale také jednotlivé plzeňské obvody budou postupně rozsvěcovat své vánoční stromy. Tradičně k tomu dojde i na území prvního plzeňského obvodu. Tentokrát bude ale zahájení adventu ve znamení novinek.

Slavnostní rozsvícení vánočního stromu se chystá jako tradičně první úterý adventu, letos tedy 3. prosince, v parku U Bazénu na Lochotíně. Akce začíná v 17 hodin, zahrají a zazpívají umělci ze Základní umělecké školy v Třemošné. Novinkou tradiční akce bude ohňová show.

"MO Plzeň 1 uskutečnil anketu (webové stránky obvodu, zpravodaj Plzeňská jednička a při akci Sportmanie 2019) s dotazem, zda si občané přejí při rozsvícení obvodního stromu zopakovat jako už několik let ohňostroj. Výsledky ankety přinesly zamítavé stanovisko respondentů a proto připravili organizátoři akce v letošním roce změnu. Rozsvícení stromu bude provázet ohňová show - tzv. tichý ohňostroj," informoval první plzeňský obvod.

Rozsvícení vánočního stromu ael v letošním roce proběhne premiérově i na dalším místě obvodu. Vlastní vánoční strom si přáli obyvatelé Vinic. obvod tak nechal na louce za školou vysadit jedli korejskou. Slavnostní rozsvícení proběhne 10. prosince od 17 hodin.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24