QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V regionu opět hrozí silné bouřky! Příliv teplého vzduchu vrcholí

09.08.2018 13:56

Meteorologové opět vydali výstrahu kvůli silným bouřkám, které by měly během čtvrtečního odpoledne dorazit do regionu. Doprovázet je mohou kroupy.

FOTO_QAP_CZ (8)

Příliv teplého vzduchu do regionu ve čtvrtek vyvrcholí. V souvislosti s tropickými teplotami, které mohou vyšplhat až na 38 stupňů ve stínu, dorazí i bouřky. Meteorologové opět vydali oficiální výstrahu. Ta platí pro Plzeňský kraj až do půlnoci ze čtvrtka na pátek.

"Ve čtvrtek (9. 8.) se mohou ojediněle vyskytnout silné bouřky především s nárazy větru až 25 m/s, s menší pravděpodobností i s přívalovým deštěm a kroupami," informoval ČHMÚ. 

Také pro čtvrteční odpoledne platí výstraha kvůli velmi vysokým teplotám, a to až do 20 hodin. Dál přetrvává i nebezpečí vzniku požárů. Podle meteorologů se situace v tomto ohledu zmírní v pátek a v sobotu po ochlazení a srážkách.

Pátek přinese změnu v počasí, nicméně léto se hned za pár dnů vrátí. S výjimkou pondělí by už ale mělo jít spíš o příjemné letní teploty. Více k nové týdenní předpovědi najdete v článku zde.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24