QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V regionu se chystají velikonoční akce! Přinášíme tipy, kam se vydat

13.04.2019 13:04

Týden před Velikonocemi se to tradičními akcemi jen hemží. Kde se chystá rukodělný trh a kde ochutnáte nádivku? Přinášíme seznam připravovaných jarmarků a posezení s velikonoční tématikou!

easter-321435_1280

Velikonoční akce jsou v plném proudu. Podívejte se, kde budete moci nasát velikonoční atmosféru!

Základní škola Martina Luthera v Plzni zve na Velikonoční jarmark, který připravili žáci v rámci projektu Finanční gramotnost. V pondělí 15. dubna od 10 do 14 hodin se bude na adrese Karla Steinera 930/13 v Plzni na Skvrňanech pořádat výtvarná dílna, koutek znakového jazyka a budou se prodávat výrobky s velikonoční tématikou.

V úterý 16. dubna od 16 do 18 hodin se konají Velikonoce v galerii. Ve výstavní síni Masné krámy ZPČ galerie v Plzni si budou moci zájemci vyzkoušet nejrůznější aktivity a výtvarné techniky. "Bude pro vás připraveno pletení pomlázky, zdobení velikonočních vajec, tvorba velikonočního přání nebo si v souvislosti s tématem výstavy vytvoříte dekoraci s ornamentem. To vše pod vedením několika lektorů, kteří se vám budou na jednotlivých stanovištích věnovat," sděluje mluvčí ZPČ galerie Eva Reitspiesová a upozorňuje, že na zdobení velikonočních vajíček je potřeba si přinést vlastní uvařená vajíčka v libovolném počtu. Rodinné vstupné je 60 korun a na dílnu není třeba se přihlašovat předem.

Městský obvod Plzeň 7 - Radčice na středu 17. dubna od 17 hodin chystá Velikonoční posezení pro seniory. V zasedací místnosti úřadu proběhne setkání u malého občerstvení za doprovodu harmonikáře.

Inspiraci načerpáte 17. - 18. dubna na klatovském náměstí, kde budou vždy od 9 hodin připravené řemeslné trhy s kulturním programem. Ve středu 17. dubna se od 10 hodin představí sbory z mateřských a základních škol z Klatov a ve čtvrtek 18. dubna se od 13:30 hod. chystá diskotéka s Milanem a s králíky Bob a Bobek.

Na tradice a lidové umění se můžete těšit v plzeňské ZOO. Od 19. do 22. dubna se bude převážně na statku Lüftnerka odehrávat oslava Velikonoc, která se ponese v duchu zdobení vajíček, pletení pomlázek a dalších lidových dovedností doplněných o kulturní program. Ten proběhne každý den od 10 do 17 hodin. Na rozdíl od loňského roku budou ukázky tradičních velikonočních dovedností ke spatření od pátku do pondělí, i když nejvíce tvůrců přislíbilo účast v sobotu a v neděli. V pondělí se návštěvníci dočkají pravé velikonoční koledy, zvyku, který v našem kraji už není příliš k vidění. Její tradiční ráz umocní lidové kroje. Pondělní návštěvnice zoologické a botanické zahrady se tak mohou připravit, bude se šupat.

Kulturní komise v Radčicích zve na degustační soutěž o nejlepší velikonoční nádivku. V sobotu 20. dubna se tradiční velikonoční pokrm bude ochutnávat v restauraci Holba od 10 hodin.

Před hasičskou zbrojnicí v Koterově se 21. dubna od 13 hodin kromě tradiční soutěžní akce "Velikonoční nádivka" uskuteční i jarní jarmark. Těšit se můžete na výstavu domácího zvířectva, ruční dílny pro děti, malování kraslic i pletení pomlázek. Pozor: každá soutěžní nádivka bude oceněna!

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24