QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V regionu to bude zase fičet. Platí i povodňová pohotovost

11.03.2020 12:32

Po celý čtvrtek a pátek nás potrápí silný vítr. Tání sněhu a oteplení navíc zvedne hladiny řek. Stoupat bude především Vydra, Křemelná a Otava. Hrozí dokonce stav ohrožení!

Radbuza v Plzni už se vylévá z břehů - pátek 26.února

Během celé středy 11. března se budou výrazně zvedat hladiny Vydry, Křemelné a také horní Otavy. Odpoledne by mohl být překročen až druhý stupeň povodňové aktivity. Hrozí dokonce stav ohrožení. "Maximální hladiny čekám v noci ze středy na čtvrtek. Většinou by měly být nad druhým stupněm, je třeba ale počítat s možným mírným a pouze krátkodobým překročením stavu ohrožení. Ve čtvrtek už budou hladiny na horních úsecích Otavy klesat,“ sděluje Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Povodňová bdělost  - první, nejnižší stupeň povodňové aktivity platí do čtvrtka 12. března 12 hodin na Domažlicku, Horšovskotýnsku, Klatovsku, Horažďovicku a Tachovsku.

Silný vítr se do Plzeňského kraje přižene ve čtvrtek 12. března a potrápí nás od 8 až do 18 hodin. Čerstvý jihozápadní až západní vítr dosáhne v nárazech 55 až 70 km/h. Pořádně fičet bude v regionu také v pátek 13. března. Předběžné varování ČHMÚ by mělo platit v době od 8 do 22 hodin.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24