QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

23.04.2024 11:00

Tip na výlet do Křimic

Nenáročná trasa plná zajímavostí vás zavede i do vyhlášené restaurace Roští.

V Řenčích na Plzeňsku vyroste sportovní hala za desítky milionů - VIZUALIZACE

15.06.2019 11:04

Obec Řenče na jižním Plzeňsku má necelých tisíc obyvatel, už příští rok se i tak bude pyšnit sportovní halou za desítky milionů. Přinášíme aktuální podrobnosti!

2
213

Obec Řenče na jižním Plzeňsku leží zhruba osm kilometrů od Přeštic a má necelou tisícovku obyvatel. Přesto právě tam vyrůstá sportovní hala za desítky milionů i s venkovním areálem. V okolí totiž žádné podobné sportovní zařízení neexistuje. Celkem vyjdou náklady na víc jak 33 milionů.

Stavební práce už odstarovaly a hotovo by mělo být příští rok na jaře. Nový sportovní areál bude zahrnovat krytou víceúčelovou halu, venkovní hřiště a parkoviště. Součástí kryté haly je zázemí, kde budou umístěny šatny s hygienickým zařízením, zázemí hráčů a rozhodčího a technické zázemí areálu. Tělocvična bude vhodná pro atletiku i míčové sporty jako volejbal, nohejbal či basketbal, na venkovním hřišti s tartanovým povrchem si budou moci sportovci zahrát i tenis.

"V Řenčích ani blízkém okolí žádné kryté sportoviště není. Nyní tak řešíme sportování hodně improvizovaně. Žáci místní školy i místní sportovní spolky chodí sportovat do obyčejné učebny, která přitom svými rozměry ani výškou sportu vůbec nevyhovuje. Není možné zde provozovat lehkoatletické disciplíny ani cvičit s nářadím typu tyč na šplh, kruhy či lano,“ vysvětluje starostka obce Miloslava Loudová.

Realizátorem celého projektu je Tělovýchovná jednota Řenče. "Spolek získal na výstavbu sportovního areálu dotaci z Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ve výši více než 22 milionů korun,“ uvedla Šárka Hanušová ze společnosti G-PROJECT. Společnost zpracovala na projekt úspěšnou žádost o dotaci a nyní dohlíží nad jeho realizací.

Na absenci krytého sportoviště občané dlouhodobě upozorňují. Obec mezi svými občany pravidelně pořádá dotazníkové šetření o tom, do jakých investic by se měla pustit. Právě záměr výstavby kryté víceúčelové tělocvičny a vybudování venkovního sportoviště zmiňovali občané nejčastěji.

Vizualice: Obec Řenče

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24