V Rokycanech se o železniční most utrhlo rameno plošiny – FOTKY

09.08.2022 8:50     09.08.2022 9:00

V ranních hodinách došlo k dopravní nehodě v blízkosti zimního stadionu. Nákladní vůz s vysokozdvižnou plošinou narazil do mostu. Při nehodě unikl olej do kanalizace.

plošina most Rokycany_HZSPK (2)
plošina most Rokycany_HZSPK (2)plošina most Rokycany_HZSPK (1)plošina most Rokycany_HZSPK (3)plošina most Rokycany_HZSPK (4)

„V úterý 9. srpna v 7:04 došlo v Rokycanech u zimního stadionu k dopravní nehodě. Při průjezdu pod železničním viaduktem se střetl nákladní vůz s vysokozdvižnou plošinou s konstrukcí mostu. Po nárazu se rameno plošiny utrhlo, poškodilo protihlukovou zábranu na mostu a skončilo na vozovce,“ informoval o nehodě Petr Poncar, mluvčí hasičů.

Za nehodou stojí chyba řidiče. „Řidič vozidla ročník 1954 si před jízdou řádně nezajistil rameno vysokozdvižné plošiny a při průjezdu pod železničním viaduktem došlo k nárazu," upřesnil Ondřej Hodan, mluvčí policie.

Nehoda se obešla bez zranění. Hasiči měli na místě nehody plné ruce práce. „My jsme zajistili místo události a zlikvidovali hydraulický olej, který unikl z podvozku plošiny. Před naším příjezdem se část oleje dostala do kanalizace. Informovali jsme odbor životního prostředí,“ doplnil k zásahu hasičů Petr Poncar.

Škoda je předběžně vyčíslena na 80 tisíc korun. „Alkohol u řidiče byl vyloučen dechovou zkouškou a celková škoda byla předběžně vyčíslena na 80 tisíc korun. Nehodu dále šetří policisté z dopravního inspektorátu v Rokycanech," dodal Ondřej Hodan.

Foto HZSPK

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24