QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V sadech Pětatřicátníků se budou měnit výhybky, proběhne výluka

12.05.2021 11:00

Z důvodu opravy tramvajové trati v sadech Pětatřicátníků budou ve dnech 15. a 22. května tramvajové linky 1, 2 a 4 odkloněny z centrálních zastávek Sady Pětatřicátníků.

Snímek obrazovky 2021-05-12 v 10.10.24

Z důvodu výměny výhybek dojde v sobotu 15. května a v sobotu 22. května od 6:30 do 17:00 hod. k odklonu tramvajových linek ze zastávky Sady Pětatřicátníků. 

Konkrétně se jedná o odklon zastávek:

  • Tramvaje linky 1 budou jezdit v uvedeném období ve směru od Bolevce odklonem přes zastávku U Synagogy v Palackého ulici.
  • Tramvaje linky 2 budou jezdit v uvedeném období ve směru od Skvrňan odklonem přes zastávku U Synagogy v Palackého ulici.
  • Tramvaje linky 4 ve směru od Košutky budou jezdit v uvedeném období odklonem přes zastávku U Synagogy v Palackého ulici. A ve směru od Bor/Univerzity budou jezdit v uvedeném období odklonem přes zastávky Náměstí Republiky a Hlavní pošta

S opravami se začně už ve čtvrtek, v sobotu dojde na demontáž.

"S opravami v úseku VS7 začínáme již ve čtvrtek 13. května, do konce pátku 14. května máme v plánu zbourat asfalt v kolejišti.  V sobotu 15. května pak dojde k výluce tramvajových linek z důvodu montážních a demontážních prací. Od pondělí 17. do úterý 18. května dojde k položení asfaltové živice a zřízení zálivek," uvádí vedoucí střediska Vrchní stavby Zdeněk Kaluba.

V následujícím týdnu se bude opravovat další úsek VS8. "Od čtvrtka 20. do pátku 21. května dojde opět k bourání zákrytu, v sobotu 22. května pak dojde k výluce tramvajových linek. Důvodem jsou opět montážní a demontážní práce. Pokládka asfaltové živice a zřízení zálivek pak připadá na pondělí 24. a úterý 25. května. To už se však obejde bez odklonu tramvajových linek," řekl QAPu vedoucí Vrchní stavby Zdeněk Kaluba.

Pravděpodobně k dalším výlukám spojenými s opravami dojde i v červnu.

Sady35 umístění výhybek-page-001

 

Foto: PMDP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24