QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V sobotu budou otevřeny památky na Annínsku na Šumavě

04.06.2021 17:21

Také o nadcházející sobotě budou přístupné obě památky na Annínsku na Šumavě. Zájemci si můžou prohlédnout románsko-gotický kostel na Mouřenci a také sklářskou kapli s hrobkou rodiny Schmid.

mouřenec4

Kostel sv. Mořice na šumavském Mouřenci u Annína bude přístupný v sobotu 5. června od 11 do 13 hodin. Sklářskou kapli s hrobkou rodiny Schmid lze navštívit od 14 do 15 hodin.

Kostel na Mouřenci je nyní otevřený pravidelně každou sobotu. V kostele probíhají individuální prohlídky, je nutné pamatovat na platná opatření. Tedy vstupovat s respirátorem a dodržovat rozestupy.

Kostel s kostnicí se nachází nad Annínem, který je známý díky své sklářské historii. Sklářská tradice se tu zachovala dodnes. Z vrchu Mouřence se vám naskytnou nádherné výhledy na Šumavu. Kostel sloužil po staletí německým osadníkům a v roce 1993 prošel opravami. Kostel pochází ze 13. století, kostnice je barokní.

Dnes se kostel otevírá buď při komentovaných nebo indivinduálních prohlídkách či akcích - koncertech, mších apod.

Kaple sv. Anny s hrobkou rodiny Schmid se nachází nad sklárnou a hotelem v Anníně. Také tady při prohlídce platí nařízená opatření - respirátory, rozestupy, desinfekce.

 

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24