V Tatiné platí přísná opatření. Lidé nosí roušky a musí omezit kontakty

14.08.2020 19:09

Od pátku 14. srpna platí v malé obci na severním Plzeňsku mimořádná hygienická opatření. Důvodem je výskyt koronaviru  u deseti lidí. Chystá se také plošné testování.

epidemic-4888797_1920

Podle nařízení hygieniků platí v Tatiné opět povinnost nosit na všech místech mimo domova ochranné prostředky dýchacích cest. Lidé musí omezit kontakt s ostatními a na veřejných místech pobývat maximálně ve dvou s výjimkou členů domácnosti, výkonu zaměstnání a dalších stanovených činností.  Občané dále musí zachovávat minimálně dvoumetrový odstup.

Omezen je vstup veřejnosti do budovy obecního úřadu. Hygienici dále nařídili uzavřít provozovnu stravovacích služeb a platí zákaz pořádání jakýchkoliv soukromých nebo veřejných hromadných akcí.

"V současné době připravujeme, v součinnosti s krajskou hygienickou stanicí, seznam obyvatel s příslušnými údaji. Na základě tohoto seznamu proběhne v neděli 16. srpna v době od 8 do 10 hodin vyšetření všech obyvatel na přítomnost viru covid, a to v prostoru před obecním úřadem,“ informoval starosta Tatiné Jaroslav Beneš.

Plzeňský kraj nabídl obci  250 litrů  dezinfekce pro občany, vytištěné letáky upozorňující jak předejít nákaze a ve spolupráci s hasiči provedení plošné dezinfekce frekventovaných míst jako jsou zastávky, lavičky nebo místa s kontejnery na odpad. První postřik už proběhl v pátek odpoledne.

Deset lidí se v Tatiné nakazilo na rodinné oslavě, příznaky se nejdříve projevily u 74leté seniorky. Více jsme psali zde.

FOTO: ilustrační  

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24