V Třemošné se srazil osobní vlak s vozidlem, provoz na trati byl přerušen

25.01.2021 13:00

Dopoledne se střetlo osobní vozidlo s vlakem v Třemošné na severním Plzeňsku. Provoz na trati byl přerušen. Z Plzně do Třemošné a Mladotic jezdí autobusy, silnice je průjezdná.

vlak x auto_Třemošná_PČR
vlak x auto_Třemošná_PČRvlak x auto_Třemošná_PČR1

"Dnes krátce před jedenáctou hodinou došlo v obci Tremošná na železničním přejezdu bez závor v Revoluční ulici ke střetu osobního vozidla VW Sharan s osobním vlakem," potvrzuje mluvčí policie Veronika Hokrová.

Provoz na trati byl přerušen. "Střet R 1084 dopravce GWTR mezi stanicemi Plzeň Bílá Hora - Třemošná u Plzně s osobním automobilem. Náhradní autobusová doprava je mezi stanicemi Plzeň hlavní nádraží – Mladotice a dále Plzeň hlavní nádraží - Třemošná," informují České dráhy.

Ve vlaku cestovalo celkem 17 osob, nikdo nebyl zraněn. "V osobním automobilu byl pouze řidič, je bez zranění. Předběžně vyčíslená škoda činí více než půl milionu korun. Příčina a okolnosti budou předmětem dalšího šetření. Na místě je drážní inspekce a policisté SDN PX. Osobní vozidlo se nachází mimo komunikaci, silnice je plně průjezdná," uvedla dále Veronika Hokrová.

Foto: PČR

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24