QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V září pokračují promenádní koncerty. Zahraje i vítěz Porty

30.08.2021 19:30

Tři promenádní koncerty proběhnou pod záštitou prvního městského obvodu v parku U Bazénu. Jako první se ve středu 2. září představí skupina Batalion. Promenádní koncerty začínají vždy v 17 hodin.

Batalion

Jako první se na Lochotíně 2. září představí plzeňská skupina Batalion, v jejímž repertoáru najdete známé hity české i světové rockové hudby. Uslyšíte třeba Chtěl jsem mít od skupiny Turbo, Proč zrovna ty od Olympic, Svařák od skupiny Harlej, V pekle sudy válej od Kabátů, ale třeba i Známku punku od Visacího zámku. Od zahraničních interpretů to pak bude třeba známá hitovka Highway to Hell od AC/DC nebo Amerika od Rammstein. 

Hned další týden, a to ve čtvrtek 9. září, se návštěvníci mohou těšit na Milana Benedikta Karpíška z Chrástu, který zde vystoupí se svou kapelou E.F.S. (Experimentální folkové studio). Bude to mimochodem i malá připomínka slavných let festivalu Porta, neboť E.F.S. ji v roce 1985 vyhrálo. Těšit se můžete na Baladu o Adamovi a Evě, Bláznivej den, Ptačí symfonii a další skladby.

Sérii promenádních koncertů uzavře ve čtvrtek 23. září orchestr TREMOLO, který se zrodil v roce 2004 na Základní umělecké škole v Třemošné. Dva roky po svém vzniku orchestr vydal své první CD a nyní má na svém kontě již šest alb. Repertoár se opírá převážně o muzikálové a filmové melodie, na své si ale přijdou i milovníci swingové hudby. Za zmínku jistě stojí, že TREMOLO je držitelem řady ocenění. Jmenujme jedno z posledních, kterým je loňské vítězství v kategorii souborů a orchestrů věkového průměru od 17 do 20 let v Národní rozhlasové soutěži mladých hudebníků Concerto Bohemia. Skupina byla rovněž dvakrát oceněna uměleckou cenou Perla Plzeňského kraje.
„Hoďte starosti za hlavu a přijďte se pobavit. Z pestrého repertoáru si jistě vybere každý,“ zve veřejnost starostka prvního městského obvodu Helena Řežábová. Promenádní koncerty začínají vždy v 17 hodin a jsou zdarma.

 

Foto: MO Plzeň 1

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24