QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V závěru týdne to bude fičet. Meteorologové vydávají výstrahu

20.02.2020 13:12

Silný vítr zasáhne v pátek 21. února celý Plzeňský kraj. V nárazech dosáhne rychlosti až 70 km/h. Další vichr by mohl do regionu dorazit v neděli.

1115

Silný vítr očekávají meteorologové v celé republice. Výstraha pro plzeňský region platí od pátku 3. hodin ráno do 11 hodin dopoledne.

"Očekáváme čerstvý západní až severozápadní vítr místy s nárazy kolem 20m/s tedy 70 km/h,“ sděluje Český hydrometeorologický ústav.

Další silný vítr by měl do Plzeňského kraje dorazit v neděli 23. února v noci. Varování platí od nedělní půlnoci do půlnoci v pondělí 24. února. "Toto je předběžné varování, doporučujeme sledovat upřesňované předpovědi počasí,“ upozorňují meteorologové.

Hrozí poškození stromů a lesních porostů i menší škody na budovách, nebezpečí úrazu uvolněnými předměty a zlomenými větvemi a také komplikace v dopravě. Doporučuje se zajistit okna, dveře, odstranit nebo upevnit volně uložené předměty, zabezpečit skleníky a podobně. Dbát zvýšené opatrnosti venku a při řízení vozidel. Na horách omezit túry a nevydávat se zejména do hřebenových partií.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24