QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Železné Rudě začne rekonstrukce průtahu. Bude bezpečnější, přibydou chodníky

09.12.2019 11:19

Dlouho očekávaná kompletní rekonstrukce silničního průtahu městem odstartuje v Železné Rudě na jaře příštího roku. Řidiče čekají dopravní omezení.

329_namesti_vizu_025_190627

Obyvatelé i návštěvníci Železné Rudy se po dlouhých letech dočkají kompletní rekonstrukce frekventovaného silničního průtahu. Stavbaři obsadí nejpozději od 1. dubna úsek od železničního přejezdu nahoru k mostu.

Stavba první části průtahu mezinárodní silnice, která spojuje Klatovy s Německem, bude největší investiční akcí v Železné Rudě v příštím roce.  Město na její zahájení čekalo 15 let.  "Bude to stále dvoupruhová silnice, která bude kopírovat původní průtah, ale na Klatovské ulici přibyde chodník, který zajistí bezpečnost chodců,“ sděluje starosta Železné Rudy Filip Smola.

Investorem je Ředitelství silnic a dálnic, které už vybralo stavební firmu. Železná Ruda se bude na akci za 45 milionů korun podílet 14 miliony korun. "Město zaplatí veřejné osvětlení, chodníky, část přeložek a infrastruktury,“ dodává starosta s tím, že první etapa skončí nejpozději  30. října příštího roku.

Následovat by pak měly další dvě etapy. V rámci druhé části se bude pracovat na úseku průtahu od kruhového objezdu u školy k železničnímu přejezdu, jako poslední přijde na řadu úsek od mostu ve směru na Klatovy. Vše má být hotovo do pěti let. Nový průtah stejně jako náměstí, které se právě buduje, přispějí k vylepšení železnorudského centra. Více o úpravách náměstí jsme psali zde.

Řidiče během výstavby průtahu potrápí dopravní omezení.  "V současné době vše upřesňujeme s investorem, stavitelem, policií a se Správou železniční dopravní cesty, protože stavba je blízko železničního přejezdu,“ uzavírá Filip Smola.

Vizualizace: Architektonické studio Jakub Cígler

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24