QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Václavské trhy obsadily náměstí Republiky! Nechybí ani burčák - FOTKY

12.09.2019 11:54

Náměstí Republiky v Plzni je opět dějištěm tradičních trhů. Tentokrát jde o Václavské trhy, ke kterým neodmyslitelně patří také burčák a další vína. Trhy poběží až do začátku příštího týdne.

foto-qap-cz (2)
foto-qap-cz (2)foto-qap-cz (15)foto-qap-cz (4)foto-qap-cz (3)foto-qap-cz (1)foto-qap-cz (7)foto-qap-cz (8)foto-qap-cz (10)foto-qap-cz (9)foto-qap-cz (12)foto-qap-cz (13)foto-qap-cz (14)foto-qap-cz (16)foto-qap-cz (17)foto-qap-cz (19)foto-qap-cz (21)

Sezóna trhů na náměstí Republiky v Plzni se opět rozjíždí. Hned na úvod letošního pokračování hostí centrum města Václavské trhy. Odstartovaly v tomto týdnu a potrvají až do pondělí 16. září.

Na trzích si jako tradičně přijdou na své hlavně milovníci nejrůznějších dobrot. Nechybí klobásy, bramboráky nebo třeba bramborové placky a samozřejmě trdelník. Na trhy by ale měli vyrazit také vinaři. Vzhledem k aktuální sezóně je k mání burčák z Moravy, k dispozici jsou ale i další vína. V rámci trhů se opět rozjel také kolotoč, určený nejmenším návštěvníkům.

Také tentokrát organizátoři připravili doprovodný hudební program, který probíhá na pódi denně v odpoledních hodinách. Trhy budou pokračovat i během víkendu až do pondělí 16. září.

Dlouho bez stánků náměstí naví nebude. Už v říjnu se odehraje Havelský trh, který proběhne od 10. do 16. října. Pak už půjde sezóna do finiše. Znát to bude i na počtu stánků, který se postupem podzimu vždy zvyšuje. Velký zájem je každoročně o Martinský trh, který nabízí mimo jiné i svatomartinské víno a průvod svatého Martina. Letos se odehraje od 2. do 11. listopadu. Vrcholem sezóny budou tradičně Vánoční trhy, ty mají letos termín od 23. listopadu do 23. prosince.

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24