QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Vandal řádil v Železné Rudě, poškodil vánoční anděly

28.12.2021 17:00

Zatím neznámý pachatel poškodil v noci ve městě dva světelné anděly, které jsou součástí vánoční výzdoby. Před časem řešili podobný případ na Tachovsku, tam ale někdo vánočního anděla ukradl.

svetelný anděl zelezna ruda
svetelný anděl zelezna rudasvetelny andel poskozeny rudavanocni vyzdoba zel ruda

"V noci nám bohužel někdo zničil naše krásné vánoční anděly. Peněžitá škoda je značná, takže věc bude samozřejmě řešit policie. Ale ještě horší je, že existují primitivní vandalové, kteří jsou schopni zničit něco tak krásného a kazit jiným vánoční pohodu," vyjádřil se ke krádeži starosta Železné Rudy Filip Smola.

Případem zničené vánoční výzdoby se zabývají už policisté. "Policisté na obvodním oddělení v Železné Rudě přijali v úterý 28. prosince 2021 ráno oznámení od místních strážníků o poškození světelné výzdoby. V noci z pondělí na úterý neznámý pachatel poškodil dva světelné anděly na veřejném prostranství v blízkosti kostela na ulici Klatovská," uvádí mluvčí policie Dana Ladmanová

Škoda je 67 tisíc korun. "Policie ve věci zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci. Policisté případ dále prověřují," doplnila policejní mluvčí.

Podobný případ řešili policisté i na Tachovsku, tam nešlo o vandalismus, ale o krádež. Dvoumetrový světelný anděl, který byl součástí vánoční výzdoby, zmizel v první půlce prosince od kostela v Chodové Plané.

foto: FCB Železná Ruda + PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24