Vandal zaútočil na strom nejspíš mačetou! Město slibuje odměnu za informace - FOTKY

03.07.2019 10:53

Na síslišti v Rokycanech někdo dost nekompromisně poškodil mladý buk. Nejspíš na něj použil mačetu. Město nyní shání svědky. Za informace vedoucí k pachateli nabízí město finanční odměnu!

1_postcard
1_postcard123

Finanční odměna čeká toho, kdo pomůže dopadnout vandala, který úmyslně poškodil velmi pěkný mladý červenolistý buk rostoucí na sídlišti U Václava v Rokycanech. Konkrétně na prostranství mezi bytovými domy v Barákově ulici a areálem firmy Wexler.

Kmen stromu kdosi nedávno osekal nějakým ostrým předmětem, například mačetou. Tak rozsáhlé poškození je pro strom velkou zátěží, výrazně jej oslabuje a v současných vedrech může způsobit v krajním případě i odumření stromu.

Případem už se zabývá městský úřad i strážníci. Poškození dřevin rostoucích mimo les je totiž přestupkem podle zákona o ochraně přírody a krajiny. Navíc pachatel způsobil škodu na majetku města Rokycan. I proto město uvítá, když se přihlásí případní svědci. Jedná se o místo, které navštěvuje mnoho lidí, chodí sem například venčit psy. Také je na dohled od nedalekých bytových domů. Ten, kdo pomůže k dopadení vandala nebo vandalů, může získat od města tisícikorunovou odměnu.

FOTO: Město Rokycany

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24