Vandalové ničí stromy na Slovanech! Nejspíš na nich trénují bojové psy - FOTO

09.07.2019 12:02

Druhý plzeňský obvod opět řeší problém poničených stromů. V poslední době jich zase přibývá. Lidé na nich nejspíš cvičí bojové psy. Svědci se mohou obracet na městskou policii!

str-1

Druhý plzeňský obvod znovu řeší problém vandalů, kteří ničí stromy. Případy se objevily na několika místech. Podle všeho na stromech lidé trénují své bojové psy.

"V našem městském obvodě se množí poškozování dřevin psem. Poslední případ, který jsme zjistili, se nachází ve vnitrobloku Kyjevská. S poraněním, kdy je u dřevin stržená kůra včetně lýka ve velkých plochách, si dřeviny těžko poradí. Když se přidá stres, který zažívají ve městě dřeviny a klimatické změny, vedou tato poškození k úhynu jedinců," říká Nina Myslíková z odboru životního prostředí druhého plzeňského obvodu.

Ničení stromů navíc může mít i další dopady. Kvůli poškození dochází k infekcím stromů a ty pak mohou být i nebezpečné, protože u nich hrozí například lámání větví.

Nahrazování poškozených stromů přitom není zrovna levná záležitost. Náklady na výměnu stromu jsou vysoké, protože strom potřebuje v prvních letech života velkou péči, která je nákladná, obzvlášť v době, kdy přibývá suchých dnů.

Obvod nyní žádá obyvatele, aby případné informace ohledně případů, kdy lidé nabádají psy k poškozování stromů, volali rovnou na městskou policii nebo právě na odbor životního prostředí ÚMO2.

FOTO: ÚMO2

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24